ČEZ - trh s odložením privatizace počítá

09.01.2002 | , Fio banka
INVESTICE


Je pravda, že definitivní rozhodnutí ještě stále nepadlo a někteří investoři mohou vyčkávat. Drtivý propad by se akciím ČEZ měl každopádně vyhnout.

Podle včerejšího tisku předložil  Enel/Iberdrola  stejnou nabídku jako v prvním kole (140 miliard Kč za ČEZ a šest distributorů), EdF údajně nabídla 213 miliard Kč, ale platbu chce rozložit na období 5-10 let. EdF navíc požaduje garance za jadernou část a nesouhlasí  s podmínkami minimálního odběru uhlí od domácích producentů, ani minimálního požadovaného objemu výroby elektřiny. Meziresortní privatizační komisi proto doporučí vládě zrušení tendru.

Očekává se, že vláda bude rozhodovat dnes. Dle výsledků dnešního obchodování se jeví, že trh s odložením privatizace celkem počítal a mnohé je započteno v ceně. Až na pár ranních prodejů většinou retailových klientů se cena ze 73Kč úrovně poměrně rychle vzpamatovala a dostala přes 75Kč. Je pravda, že definitivní rozhodnutí ještě stále nepadlo a někteří investoři mohou vyčkávat. Ale drtivý propad by se akciím ČEZ měl každopádně vyhnout.

Autor článku

Pavel Hadroušek  

Články ze sekce: INVESTICE