Vše nasvědčuje oslabení americké burzy

14.01.2002 | , Fio banka
INVESTICE


Microsoft (MSFT) vydal prohlášení vyjadřující rozčarování v pátečního rozhodnutí federálního soudu odmítající předběžný souhlas s $1mld vyrovnáním jeho více jak 100 antitrustových případů.

Tyto prostředky měly být použity v podobě počítačového vybavení na zlepšení výukových prostředků v neprilivegovaných školách.

Program IBM (IBM) na financování nákupů svých služeb „kupuj teď, plať potom"  a nabídka nízkých úrokových sazeb na své hardwarové produkty naznačují, že technologický trh stále ještě zůstává oslabený, když je třeba přistupovat k takovým programům na podporu prodejnosti. Avšak podobně jako automobilkám by se takový program IBM nemusel v dlouhodobějším horizontu vyplatit.

Barron´s magazine se ve svém posledním vydání zaměřil na dva maloobchodní tituly: Deckers Outdoor (DECK) a Cutter&Buck (CBUK). Tyto dva tituly jsou obchodovány za ceny pod čistou hodnotou jejich pracovního kapitálu připadajícího na jednu akcii, což prakticky dovoluje investorům nakoupit „za nic" tyto tituly. DECK je výrobce sportovní obuvy a CBUK se pak zaměřuje na golfové oblečení.

Autor článku

Jan Korb  

Články ze sekce: INVESTICE