Weekly: Země eurozóny přinesou v týdnu první odhady růstu HDP za 3Q

09.11.2009 | , X-Trade Brokers
INVESTICE


Minulý týden na trhy vrátil o něco optimističtější náladu, která byla zapotřebí poté, co poslední říjnový týden srazil akcie hluboko do červených...

...čísel. Akcie v USA tak uzavřely v kladných číslech se zisky vyššími než 3 %, index Dow Jones se vrátil znovu nad hranici 10 000b. a z říjnová korekce proto byla, alespoň prozatím zapomenuta. Přesto si nelze nevšimnout, že se na trhy opět vrací volatilita. O tom jasně vypovídá i index VIX, který v posledních dvou týdnech vzrostl až ke hranici 30b., kde se naposledy pohyboval v červenci tohoto roku. Zvýšenou volatilitu přinesly především rozporuplné zprávy z americké ekonomiky, které vrátily obchodníky zpět do reality a zmírnily jejich očekávání ohledně budoucího výhledu, která byla možná až příliš nadsazená díky úspěšné výsledkové sezóně, která mapovala situaci amerických firem v 3Q.

Ani minulý týden však obchodníkům nezapomněl připomenout, že americká ekonomika ještě rozhodně není z problémů venku. Míra nezaměstnanosti se totiž poprvé po 26 letech vyhoupla nad hranici 10 %. Výrazným propadem si navíc prošel také celkový objem spotřebitelských úvěrů, který v USA klesal v září o nečekaně silných 14,8 mld. USD.

Více z dnešního Weekly naleznete na našich stránkách ZDE...

Autor článku

 

Články ze sekce: INVESTICE