Report ČR z 23. 4. + akciový výhled

26.04.2010 | , Capital Partners
INVESTICE


V pátek se domácí trh nasměroval výše, když hlavními tahouny byly svou vahou v indexu zejména banky. Oproti předchozím dnům se likvidita...

...KB (+2,04 %) však již spíše navrátila k normálu. Mírně postupně posiloval i ČEZ (+0,84 %), což dovršila závěrečná aukce. Naopak čtvrtý titul s největší vahou v indexu TELEFÓNICA O2 (-1,32 %) postupoval přesně obráceně a uzavřel na více jak 2měsíčním minimu. Stejně jako konkurenčním titulům v Londýně se naopak dařilo NWR (+2,16 %) a na novém 18měsíčním maximu uzavřel UNIPETROL (+3,24 %). Po předchozím proražení rezistencí u hranice 15 Kč v silném růstu pokračovalo AAA (+6,12 %), avšak ve zhodnocení ho dokázalo překonat CETV (+8,17 %), které jako by chtělo tentokrát předurčit následné směrování titulu na trhu v USA. Poslední dny obchodující se s nárokem na dividendu PHILIP MORRIS (+0,2 %) zaznamenal solidní likviditu. Objemy obchodů ve SPAD poklesly na průměrných 1,56mld. Kč, závěrečná aukce přidala podprůměrných 31 mil. Kč. Index PX si v pátek polepšil o +1,26 % a minimalizoval tak své týdenní ztráty na -0,22 %. Za duben si tak stále připisuje solidních 8 %.

Pro pondělní seanci je k dispozici upgrade pro KB, když společnost UniCredit zvyšuje cílovou cenu z 3600 na 3950 Kč, při potvrzeném doporučení „hold. Zástupci společnosti NWR se dnes zúčastní v Londýně konference „EMEA\" pořádané společností Morgan Stanley. Zítra se následně uskuteční VH společnosti, která má poměrně široký rozsah projednávaných bodů a to ať již schválit odměny pro vedení, nákup vlastních akcií či změnu stanov. S uzavřením našeho trhu započne v Lucembursku VH společnosti ORCO, kde sledovaným bodem bude především snaha o odvolání současného vedení, což se vzhledem k navyšování kapitálu v posledních týdnech prostřednictvím „spřátelených\" firem zřejmě skupině akcionářů okolo firmy Millenius asi nepodaří. Vzhledem k tomu, že se skupina však snaží soudně zneplatnit navyšování, případ může mít ještě v následujících týdnech a měsících značně živou záplatku. VH tento týden čeká ve čtvrtek také KB, u které bude sledovaným bodem navrhované schvalování dividendy k rozhodnému datu stejnému jako pro účast na VH, přestože dosavadní znění stanov zatím stanovuje termín až měsíc po VH. V pátek se obdobně bude čekat na výstup z valné hromady PHILIP MORRIS, když tento titul by se měl dle návrhu obchodovat s navrhovanou dividendou 780 Kč na BCPP ještě zítra. Ceny komodit v pátek večer zaznamenaly solidní růst a dnes si udržují získané úrovně. Trhy v zámoří zakončily na nových cca 19 měsíčních maximech a i dnes se tak poměrně pozitivně vyvíjí asijské trhy, zejména Nikkei. Domácí zveřejněná makrodata ukazují na zlepšování důvěry v ekonomiku, zahraniční makra nás dnes nečekají. Sledovat se tak budou další hospodářské výsledky ze zámoří. Domácí trh by mohl navázat na páteční optimistický vývoj.

Autor článku

 

Články ze sekce: INVESTICE