Akcie: Řecké problémy vnáší nejistotu na americké trhy navzdory dobrým makroekonomickým datům

05.05.2010 | , X-Trade Brokers
INVESTICE


Na trhu amerických akcií převládá i nadále negativní sentiment zapříčiněný obavami z rozšíření problémů Řecka do dalších částí Eurozóny. Americké...

...indexy zakončily kompletně v červených číslech. Dow Jones ztrácel (-2,02%), stejně jako technologický Nasdaq (-2,98%). V případě indexu S&P 500 došlu k poklesu zejména díky technologiím a sektoru základních materiálů (-2,38%).

Řecku byla během víkendu schválena 130 miliardová pomoc, nicméně ani tato skutečnost neodvrátila nejistotu, která provází poslední obchodní seance. Zatímco nevýrazná reakce trhů byla na začátku týdne připisována svátkům v některých zemích, včera se již naplno projevil pokles indexů, kterému nepomohla ani data lepších továrních objednávek v USA a probíhajících prodejů domů. Americké ministerstvo obchodu včera zveřejnilo, že nové zakázky amerických továren v březnu nečekaně stouply o 1,3% a vysoké zisky mnoha průmyslových odvětví vyrovnaly pokles objednávek na komerční letadla. Takové zprávy ve Spojených státech většinou stačí na odvrácení propadu, tentokrát trhy data ignorovaly.

Své výsledky včera zveřejnil mediální konglomerát News Corp., který dosáhl čistého zisku na akcii 32 centů při konsensu 23 centů na akcii. Tržby dosáhly 8,8 mld. USD oproti očekávaným 8,16 mld. USD. Akcie této společnosti včera i přesto uzavíraly v červených číslech (-3,81%).

Ostatní akcie se v úterý pohybovaly ve velké většině také v minusu. Bankovní sektor si v posledních dnech nijak nepolepšil a například akcie Citigroup klesly včera o 3,40%. Stejně tak konglomerátu GE (-3,53%) a technologické společnosti IBM (-1,14%). Nepřipsala si ani telekomunikační společnost Nokia (-2,56%) a internetový vyhledávač Yahoo (-3,72). Naopak o 2,07% si polepšila farmaceutická společnost Pfizer.

Dnes nám ve 14:15 přinesou Spojené státy údaje o změně počtu pracovních míst ADP (odhad 30 tis., předchozí 23 tis.) a v 16:00 index mimo průmysl ISM za měsíc duben. Své výsledky zveřejní tentokrát společnosti Time Warner nebo King Pharmaceuticals. V závislosti na přetrvávajících problémech některých států není očekáván výrazný dopad těchto výsledků na trh.

Kompletní přehled všech společností včetně očekávaných a skutečných výsledků, odkazů na podrobnou analýzu titulů najdete na našich webových stránkách v sekci Trhy/CFD na akcie (CFD Equity).

Autor článku

 

Články ze sekce: INVESTICE