Akcie: Wall Street zaznamenala v úterý prudký propad

30.06.2010 | , X-Trade Brokers
INVESTICE


Naprosto mimořádná obchodní seance provázela včerejší den na Wall Street. Mimořádně špatná data indexu spotřebitelské důvěry nepřidala obchodníkům...

...pozitivní náladu vyvolanou oslabováním ekonomického růstu v Číně. Hlavní akciové indexy zahájily obchodování v červených číslech a dále pokračovaly v propadech.

Index Dow Jones zakončil na hodnotě -2,65%, technologický Nasdaq klesl o 3,85% a index S&P 500 se dostal v nadprůměrném objemu dokonce na nejnižší úroveň letošního roku a odepsal si 3,10%. V průběhu úterního obchodování klesaly akcie napříč celým trhem. Nejvíce ztrácely průmyslové podniky (-4,4%) a finanční sektor (-4,1%).

Negativní sentiment podpořilo právě zveřejnění spotřebitelské důvěry za červen, která překvapivě klesla na 52,9 bodů, což je nejnižší úroveň od března. Analytici přitom predikovali pokles na 65,5 bodů. Očekáváme, že i kdyby Spojené státy dnes přinesly lepší data, trhy na ně nijak výrazně reagovat nebudou.

Dnes budou ve Spojených státech zveřejněna data o počtu žádostí o hypotéku (13:00), ADP výkaz národní zaměstnanosti (14:15) a Chicagský index nákupních manažerů (15:45). Kompletní přehled všech společností včetně očekávaných a skutečných výsledků, odkazů na podrobnou analýzu titulů najdete na našich webových stránkách v sekci Trhy/CFD na akcie (CFD Equity).

Autor: Veronika Kratochvílová (veronika.kratochvilova@xtb.cz)

Autor článku

 

Články ze sekce: INVESTICE