Akcie: Wall Street v zelených číslech, stavební sektor zklamal

20.07.2010 | , X-Trade Brokers
INVESTICE


Včerejší obchodní seanci zakončily všechny tři hlavní americké indexy v plusu, přestože tamější výsledková sezona neprobíhá zrovna podle...

...optimistického scénáře. Dow Jones posílil o 0,56%, širší S&P 500 si připsal 0,60% a kompozitní Nasdaq vzrostl o 0,88%.

V úvodu se trhy pohybovaly spíše v záporných hodnotách. Zveřejněny byly totiž údaje z trhu s bydlením, které dopadly pod očekávání a i přes nárůst trhů skončil stavební sektor přes 1,4% v záporu. Růst začaly trhy až v důsledku optimismu, který přinesla očekávání lepších hospodářských výsledků energetických a technologických společností jako IBM, která zveřejňovala po závěru trhů. Oba zmíněné sektory rostly shodně zhruba o 1%.

Dnes se budou obchodníci soustředit na Spojené státy především v souvislosti se zveřejněním dat a dalšími očekávanými výsledky společností jako Bank of New York ve 12:30, PepsiCo ve 13:00 a především banky Goldman Sachs ve 14:00. Po trhu se dozvíme výsledky hospodaření počítačové společnosti Apple a internetového vyhledávače Yahoo. Ve 14:30 přinese Amerika také údaje o zahájené výstavbě domů a stavební povolení za červen. Ve 23:00 budou obchodníci koncentrovat svou pozornost na čísla spotřebitelské důvěry ABC, která by mohla nastínit další tržní trend.

Autor: Veronika Kratochvílová (veronika.kratochvilova@xtb.cz)

Autor článku

 

Články ze sekce: INVESTICE