US futures : stabilizace trhu, makrodata

02.09.2010 | , Capital Partners
INVESTICE


Středeční inaugurální burzovní seance v měsíci září dokázala přivést US hlavní akciové indexy na nejlepší výkon za poslední cca 2...

...měsíce a např. všechny komponenty DJIA byly v kladném teritoriu, což je poměrně vzácný úkaz.
Dnešek samozřejmě takovým rally již nebude, spíše lze kalkulovat na jistou stabilizaci trhů a orientaci na zprávy o důležitých makrodatech, dozvuky hospodářské sezóny v případě některých firem a možná další fakta z aktivního segmentu fúzí a akvizicí.
Dle přehledu firem, které dnes ještě předloží své bilance zpravidla za 2.Q. lze zmínit např. společnosti ArcSight, HR Block, Krispy Creme Doughnuts, Movado, Quicksilver, SeaChange, Sycamore Networks, Tako-Two Interactive Software, Cooper Co.
Podle ekonomického kalendáře budou zveřejněny tyto položky makrodat: produktivita v průmyslu za 2Q s oček. -1,9% a náklady na jednotku práce s oček. +1,2%, počáteční požadavky o podporu v nezaměstnanosti s oček. 475 tis. a pokračující žádosti s oček. 4450 tis., průmyslové objednávky za červenec s oček. -1%, rozjednané prodeje domů meziměsíčně předchozí údaj -20,1%

Automobilka General Motors plánuje oslovit investory ihned po termínu voleb do Kongresu dne 2. listopadu t.r., podle reportu Reuters, marketing IPO tedy začne 3.11. t.r., primární úpis má být oceněn dne 17. listopadu a na NYSE se má začít obchodovat dne 18. listopadu 2010.


Švédská centrální banka na svém dnešním zasedání rozhodla o zvýšení klíčové repo sazby o 25 bp. na úroveň 0,75% p.a., výsledek je v souladu s očekáváním.


Dnes se bude konat zasedání ECB, president Trichet může signalizovat, že banka zůstane s úroky nezměněna do příštího roku, když riziko obnovených obav US recese ohrožuje Euroregion v ekonomickém obratu, pravděpodobně prodlouží opatření půjček bankám až do r. 2011, ECB ponechá sazby na minimu 1% (výsledek ve 13,45 hod.).


Na komoditních trzích se ropa NYMEX WTI pohybuje na kursu 74,01 USD za barel a zlato je na ceně 1247,20 USD za trojskou unci, na forexu jsou cross rates EUR/USD na hranici 1,2828.


Indikace US futures zatím zcela nevypovídající, neboť DJIA je -8 bodů, Nasdaq 100 0 bodů a SP 500 -0,50 bodů.

Autor článku

 

Články ze sekce: INVESTICE