EUR/USD vyčkává na FED – nervozita se stupňuje

02.11.2010 | , FXstreet.cz
INVESTICE


Na EUR/USD se před zítřejším zasedání FEDu spustila korekce

Na měnovém páru EUR/USD se před zítřejším zasedání FEDu (americká centrální banka) spustila lehká korekce a dále se stupňuje nervozita. Cena EUR/USD se včera postupně začala propadat z ranních hodnot 1.4000 až téměř k 1.3860 v průběhu americké obchodní seance. Zdá se, že před zítřejším zasedáním americké centrální banky investoři přivírají své otevřené eurové pozice. K tomu zároveň přispěly některé spekulace, že by Fed nemusel být tak agresivní a pumpování peněz by nebylo být tak razantní, jak se původně očekávalo.

Zítřejší zasedání FEDu bude podle některých novin (Wall street J., Financial Times) nejdůležitější za posledních pár desetiletí.

Z pohledu technické analýzy se trh pohybuje již několik týdnů v konsolidaci, ze které se nyní vytváří formace symetrického trojúhelníku. Tento trojúhelník upozorňuje na tržní nerozhodnost, která charakterizuje většinu finančních trhů v poslední době.  Je velmi jednoduché obchodovat tuto formaci a počkat na její proražení (breakout), nicméně jsme na pozoru před blížícím se zasedáním FEDu a nechceme tak vstupovat do rizikových pozic.


Klíčovou událostí dnešního dne jsou volby v USA a začátek dvoudenního zasedání FEDu.  Ve volbách se zdá, že demokraté utrpí porážku a republikáni získají převahu v dolní komoře Kongresu – ve Sněmovně reprezentantů. To by mohlo znamenat minimální šanci na přijetí případného dalšího fiskálního stimulu.

Autor článku

 

Články ze sekce: INVESTICE