Komodity: Ropa Brent klesla na hladinu100$ za barel

07.02.2011 | , X-Trade Brokers
INVESTICE


Během páteční obchodní seance se ropa Brent obchodovala v závěru dne i pod hladinou100$ za barel. Trhy reagovaly na uklidňující se situaci v Egyptě a...

...cena Brent tak prorazila silný support na této hladině a dosáhla na týdenní minima.

Během nedělního jednání strany prezidenta Mubaraka a opozice se obě strany dohodly na rezignaci všech členů vládnoucí strany, avšak rezignace prezidenta Mubaraka se opoziční straně vyjednat nezdařila. Reakcí na tyto zprávy bylo otevření místních bank a obchodů po téměř týdenních demonstracích. Egyptské nepokoje si od začátku týdne vyžádaly více než 300 obětí na životech.

Během páteční obchodní seance na londýnské komoditní burze se ropný benchmark Brent obchodoval na maximech 102,50$ a během odpolední seance prudce zkorigoval a uzavíral na ceně 99.83$. Dnešní obchodní seanci Brent otevřel na ceně 100.4$ a aktuálně testuje psychologickou hladinu supportu 100$ za barel.

Na komoditní burze NYMEX v New Yorku během páteční obchodní seance se ropa WTI na březnových futures kontraktech obchodovala v průběhu dne nad hladinou 90,50 $/barel. V průběhu odpoledních hodin prudce propadla a zavřela na hladině 89,03$ za barel. Rozdíl mezi cenami Brent a WTI se opět přehoupl přes 11$/barel.

Graf H1 ropy Brent

Petr Karadzos (karadzos@xtb.cz)

Autor článku

 

Články ze sekce: INVESTICE