Komentář z devizového trhu

21.02.2011 | , Atlantik FT
INVESTICE


Dnešní den byl na měnových trzích velice klidný na rozdíl od dění na Blízkém východě, kde nepokoje nabývají na intenzitě. Podepsalo se to na...

...mírném posílení dolaru, ale dolar již rozhodně není oním "bezpečným přístavem", kterým býval. K euru dolar posílil na úroveň 1,3650 po nočních maximech nad 1,37. Kromě zasedání G20, které prakticky nic významného nepřineslo, se udála jiná významná věc. Angela Merkelová ztratila v Hamburgu významnou část voličů. V nedělních volbách její strana CDU prohrála na plné čáře, dokonce víc než čekaly nejhorší odhady. Vypadá to, že německým daňovým poplatníkům se již nechce víc platit za jižní země. Pokud Merkelová přistoupí na zvýšení záchranného fondu, tak je vysoce pravděpodobné, že se toto rozhodnutí odrazí v příštích volbách, které se konají již v březnu.
Dolar k jenu se obchoduje nad úrovní 83 a předpokládáme, že se na těchto úrovních bude chvíli držet, než japonský jen zase oslabí. Koruna neustále oslabuje, dnes až na úroveň 24,47 korun za euro. Kolem této úrovně by se mohla delší dobu pohybovat, než dále oslabí.

Autor článku

Tomáš Brychta  

Články ze sekce: INVESTICE