Makro shrnutí a začátek státních svátků na trzích

22.04.2011 | , FXstreet.cz
INVESTICE


Dnes je státní svátek ve většině zemí světa.

Makro data:
Index cen domů (OFHEO HPI) v USA v únoru meziměsíčně  klesl o 1.6% při očekávaném poklesu jen o 0.2%, lednový pokles revidován na 1.0% z 0.3%.

Index předstihových ukazatelů v USA (CB Leading Index) v březnu vzrostl o 0.4% při očekávaném růstu o 0.3% a revizi předchozího na 1.0% z 0.8%.

Index výrobní aktivity (Philly Fed Manufacturing Index) v USA oblasti Filadelfie za duben nečekaně klesl na 18.5 bodů z 43.4 bodů. Trh obecně očekával 37.1 bodů.

Pro zajímavost:
Řecká vláda dala podnět k vyšetření obsahu e-mailové zprávy, která pochází z londýnského pracoviště obří americké banky Citigroup. Řekové se domnívají, že e-mail mohl odstartovat vlnu spekulací, podle nichž se Řecko údajně bezprostředně chystá vyhlásit státní bankrot. Zpráva totiž přispěla k citelnému propadu cen akcií řeckých bank.

Dnešní den:
Dnes 22.4. 2011 je státní svátek ve většině zemí světa, kde budou zavřené tamní finanční trhy nebo banky. Očekává se extrémně snížena volatilita a likvidita na měnových trzích (mohou být i zvýšené spready u brokerů). Zároveň bude absence důležitých makro dat.

Více o: státní svátky na finančních trzích najdete zde.

Team www.fxstreet.cz

Autor článku

 

Články ze sekce: INVESTICE