SAP vidí velký potenciál v Brazílii

20.07.2011 | , Fio banka
INVESTICE


SAP, největší světový výrobce manažerského software, vidí velký potenciál na brazilském trhu, který by brzy mohl překonat i trh...

...německý a stát se tak pro společnost po Číně číslem dva.

SAP plánuje zvýšit tržby do roku 2015 na 20 mld. EUR, zatímco v loňském roce to bylo 12,5 mld. EUR. 15 % z této částky pocházelo z Jižní Ameriky, kde je Brazílie největším trhem společnosti. SAP udává, že tržby v Brazílii se loni v meziročním srovnání zvýšily o 90 %, což je nejvyšší číslo v rámci všech trhů, kde společnost operuje. McDermott, jeden ze dvou výkonných ředitelů společnosti, uvedl, že počet SIM kart v Brazílii dosáhl čísla ekvivalentního velikosti tamní populace, a segment společnosti zaměřený na trh s aplikacemi pro mobilní telefony patří v rámci společnosti k jednomu z nejrychleji rostoucích.
Společnost v rámci další expanze na brazilský trh plánuje v rámci několika dalších let zdvojnásobit počet svých lokálních zaměstnanců, kterých je zatím okolo 1200.
Podle McDermotta není v Brazílii pro společnost žádný vhodný akviziční cíl, namísto tohoto druhu expanze se společnost prý bude snažit spíše o spolupráci s místními konkurenty.

Akcie společnosti (SAP) dnes klesají o 0,22 % na 41,01 EUR.


Pavel Šlechta
Fio banka, a.s.

Autor článku

Šlechta Pavel  

Články ze sekce: INVESTICE