Švýcarský frank a týdenní shrnutí

22.08.2011 | , FXstreet.cz
INVESTICE


Švýcarský frank klesal druhý týden v řadě díky diskuzi o jeho ukotvení k euru.

Švýcarský frank klesal druhý týden v řadě, protože vyhlídky na ukotvení švýcarské měny na euro výrazně snížily jeho přitažlivost v podobě bezpečného přístavu.

Na začátku týdne frank pokračoval směrem dolů a navázal na předchozí dny.  I v minulém týdnu se zdálo, že uvidíme další týden, kdy švýcarská měna výrazně oslabí. Obrat nastal 17.srpna, když Švýcarská centrální banka (SNB) oznámila další zásah, ovšem o propojení švýcarského franku a eura se už nezmiňovala.

Budoucnost švýcarského franku závisí na tom, kolik úsilí věnují obchodníci diskuzi o jeho ukotvení na euro a na SNB. Trvalý tlak na frank pravděpodobně sníží jeho atraktivnost, i když bez něho by  pravděpodobně frank pokračoval ve zhodnocení, protože současná situace ve světě vytváří ohromnou poptávku po bezpečnějších přístavech.

Měnový pár USD/CHF uzavřel týden téměř beze změny na 0,7848, když otevírací hladina byla 0,7829 a později cena odskočila na 0,8016. EUR/CHF se vyšplhal z 1,1172 na 1,1554, ale většinu zisků umazal a uzavřel na 1,1299. Měnový pár CHF/JPY se propadl z 98,03 na týdenní minimální cenu 95,62 a pak se posunul zpět a uzavřel na 97,34.  

Autor působí ve forex společnosti fxstreet.cz 

Autor článku

 

Články ze sekce: INVESTICE