Den představitelů ECB a prezidenta Obamy

08.09.2011 | , FXstreet.cz
INVESTICE


Nejdůležitější zprávou dnešní obchodní seance bude zasedání ECB.

Včerejší obchodní seance na trhu eura s dolarem byla spíše poklidná. Ráno se cena měnového páru EUR/USD nacházela okolo úrovně 1,4040, maximální hodnoty poté trh dosáhl před polednem na 1,4149, odpoledne se však již nacházel opět okolo 1,4050, což jsou úrovně, na kterých se obchoduje i dnes v poledne.  

   

Nejdůležitější zprávou dnešní obchodní seance bude zasedání Evropské centrální banky (ECB), od které se očekává držení sazeb beze změny na úrovni 1,50%. Dále by ECB mohla změnit své hodnocení k dalšímu utahování sazeb k neutrálnímu. Vzhledem k tomu, že růst zpomaluje a inflace by se v příštím roce měla dostat pod cíl ECB ve výši 2,0%, tak je velmi pravděpodobné, že centrální banka nebude pokračovat v původně plánovaném zvyšování sazeb. Dále bude velmi zajímavé, zda bude ECB i nadále nakupovat španělské a italské státní dluhopisy. Vše se dozvíme dnes ve 14:30 h na tiskové konferenci představitelů centrální banky.

V pozdních nočních hodinách se pak z USA dočkáme očekávaného představení plánu prezidenta Obamy ke zvýšení zaměstnanosti. Tento návrh by měl obsahovat nejen prodloužení daňových úlev či dávek v nezaměstnanosti, ale i další infrastrukturní výdaje, pobídky pro podniky k najímání dalších pracovníků či cestu ke stimulaci realitního trhu.

Autor působí ve forex společnosti fxstreet.cz

Autor článku

 

Články ze sekce: INVESTICE