Obchodování s fondem ČSOB Kvanto pozastaveno

12.12.2003 | , Finance.cz
INVESTICE


Od úterý 9.prosince 2003 dočasně neprobíhá obchodování s podílovými listy otevřeného podílového fondu ČSOB Kvanto kombinovaný. Toto rozhodnutí správcovské společnosti souvisí s rozhodnutím Vrchního soudu v Praze, kterým zrušil...

...usnesení Městského soudu v Praze ze dne 8. listopadu 2002 o výmazu Zlatého investičního fondu Kvanto, a. s. z obchodního rejstříku a tím i jeho přeměně na otevřený podílový fond ČSOB Kvanto kombinovaný. Nové informace o dalším postupu a době pozastavení obchodování budou k dispozici po vyjasnění současné právní situace.

Vrchní soud svoje rozhodnutí odůvodňuje tím, že rejstříkový soud rozhodl o výmazu společnosti z obchodního rejstříku, aniž respektoval skutečnost, že akcionář MUDr. Vokrouhlecký je rovněž účastníkem v rejstříkovém řízení. Další řízení v pokračujícím procesu otevírání fondu by tak mělo proběhnout i za účasti MUDr. Vokrouhleckého. Vzhledem k tomu, že OPF Kvanto Kombinovaný neexistuje, není možné prodávat ani odkupovat jeho podílové listy.

Obhospodařující  společnost ČSOB Investiční společnost, a.s., člen skupiny ČSOB v současné době pracuje na detailní analýze vzniklé situace tak, aby byla schopna v co nejkratší době poskytnout podrobnější informace. Rozhodnutím soudu není nijak dotčen majetek fondu, který bude standardním způsobem zhodnocován.

Zdroj: Tisková zpráva ČSOB IS

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: INVESTICE