Týdenní grafy, které stojí za pozornost

03.04.2012 | , Colosseum, a.s.
INVESTICE


V uplynulých týdnech ovládl finanční trhy optimismus. Investoři zaměřili pozornost na rizikové investice a vzhůru míří akciové indexy i řada …

V uplynulých týdnech ovládl finanční trhy optimismus. Investoři zaměřili pozornost na rizikové investice a vzhůru míří akciové indexy i řada komodit. Na následujících řádcích se podíváme na několik zajímavých týdenních grafů, které upoutaly naši pozornost.

Na obrázku číslo 1 je australský dolar, který se již několik let nachází v růstovém trendu. V posledních několika měsících jsme svědky konsolidace. Vytvořila se silná rezistence na úrovni 1,07, která byla v únoru testována. K proražení nedošlo a nastala korekce. V nejbližší době se bude australský dolar pravděpodobně pohybovat mezi uptrendovou linií a výše uvedenou rezistencí. V případě proražení hranice odporu je možné vstupovat do long pozic. Pokud však dojde k poklesu pod 200 denní klouzavý průměr a pod uptrendovou linii, potom je vhodné naopak dlouhodobé long pozice uzavřít.

Obrázek 1: Graf australského dolaru upravený o efekt rolování (Zdroj: CSI)


Kukuřice se několik měsíců pohybovala v rámci širokého obchodního pásma. V minulém týdnu se dostala pod prodejní tlak, nicméně po páteční zprávě o osetí v USA vystřelila prudce vzhůru. Pokud by došlo k proražení rezistence na úrovni 675 centů, potom by bylo možné vstupovat do long pozic. Na úrovni 600 centů je velmi silný support, který s největší pravděpodobností nebude v nebližší dnech prolomen.

Obrázek 2: Graf kukuřice upravený o efekt rolování (Zdroj: CSI)


Feeder cattle se nachází v dlouhodobém růstovém trendu. Pokusil se překonat rezistenci na úrovni 162 centů, což se mu nepovedlo a následoval prudký propad. Komodita aktuálně poklesla na silný support na úrovni kolem 148 centů a zároveň na uptrendovou linii. Feeder cattle je značně přeprodaný a může nastat korekce vzhůru. Pokud by však prodejní tlak pokračoval i v budoucnu a došlo by k proražení výše uvedených supportů, potom je možné vstupovat do short pozic.

Obrázek 3: Graf feeder cattlu upravený o efekt rolování (Zdroj: CSI)


Japonský jen je pod silným prodejním tlakem a je značně přeprodaný. Nelze vyloučit korekci vzhůru. V případě proražení supportu na úrovni 1,20 a uptrendové linie je však možné vstupovat do short pozic.

Obrázek 4: Graf japonského jenu upravený o efekt rolování (Zdroj: CSI)


Na zajímavých úrovních je i gas oil. Aktuálně je mezi rezistencí na úrovni 1050 a supportem na 1000 USD. V současnosti nelze říci, kterým směrem se vydá. Bezpochyby však bude zajímavé sledovat, zda dojde k proražení supportu či rezistence, což o výsledku s největší pravděpodobností rozhodne.

Obrázek 5: Graf gas oilu upravený o efekt rolování (Zdroj: CSI)


Za pozornost stojí i graf lean hogs. Cena se aktuálně nachází na silném supportu na úrovni kolem 90 centů. V případě proražení je možné vstupovat do short pozic.

Obrázek 6: Graf lean hogs upravený o efekt rolování (Zdroj: CSI)


 

NA TUTO ZPRÁVU SE MŮŽE VZTAHOVAT VYHLÁŠKA Č. 114/2006 SB., O POCTIVÉ PREZENTACI INVESTIČNÍCH DOPORUČENÍ. V TÉTO ZPRÁVĚ JE UVEDENA OSOBA, KTERÁ PRO SPOLEČNOST TUTO ZPRÁVU VYTVOŘILA NEBO PŘIPRAVILA. SPRÁVNÍM ÚŘADEM, KTERÝ NAD SPOLEČNOSTÍ VYKONÁVÁ DOZOR, JE ČESKÁ NÁRODNÍ BANKA. DLE NÁZORU SPOLEČNOSTI NEEXISTUJÍ OKOLNOSTI, KTERÉ BY MOHLY NARUŠIT OBJEKTIVITU TÉTO ZPRÁVY. ODMĚNA OSOB, KTERÉ SE PODÍLELY NA TVORBĚ TÉTO ZPRÁVY, NENÍ ODVOZENA OD OBCHODŮ SPOLEČNOSTI. PŘÍPADNÝ STŘET ZÁJMŮ VE VZTAHU K TÉTO ZPRÁVĚ JE UPRAVEN VNITŘNÍMI PŘEDPISY SPOLEČNOSTI.
VÝSLEDKY MINULÉHO OBDOBÍ NEJSOU ŽÁDNOU ZÁRUKOU PRO BUDOUCÍ VÝVOJ. OBCHODOVÁNÍ NA FINANČNÍCH TRZÍCH JE RIZIKOVÉ. MOŽNOST ZTRÁTY NELZE VYLOUČIT A KAŽDÝ OBCHOD JE SPOJEN S URČITÝM RIZIKEM. DŘÍVE, NEŽ SE ROZHODNETE INVESTOVAT, SI PŘEČTĚTE POUČENÍ O RIZICÍCH.

Autor článku

 

Články ze sekce: INVESTICE