Futures kontrakt 10 – letého T – Note blízko rekordního maxima

23.05.2012 | , HighSky Brokers
INVESTICE



Futures kontrakt 10 – letého T – Note dnes mírně roste o 0,1% d/d k úternímu závěru obchodování na 133,5 blízko rekordního maxima. Trh pokračuje v růstu spojeným s hlavním fundamentálním tématem, investicemi do bezpečných aktiv v souvislosti s akcelerací obav z dluhové krize Eurozóny vyostřených nejasným vývojem v Řecku a Eurozóně.



Současně poněkud oslabila naléhavost druhého fundamentálního příběhu, oživení americké ekonomiky zejména po zpomalení růstu ek. aktivity a zaměstnanosti na nevýraznou úroveň. Tím se zpochybňuje také předpokládaný signalizovaný určitý posun pohledu Fedu na ekonomiku a jeho neochota dále posilovat expanzivní politiku. Důležitými podporami jsou 133,0, 131,1 a 130,7, rezistence 133,7.



10tnote, denní komentář



Interpretace komentářů Fedu a případného posunu americké monetární politiky v prostředí dluhové krize Evropy a vcelku solidních zpráv aktivity americké ekonomiky je pro trh oříškem. Fed vše potvrdil dubnovým komentářem k rozhodnutí nezměnit hlavní úrokovou sazbu, který naznačil vyčkávací taktiku. Fundamentální vývoj může vést k obratu dlouhodobě stále býčího technického vývoje a sentimentu.



Josef Kvarda

Analytik



 


Autor článku

 

Články ze sekce: INVESTICE