Rekapitalizace řeckých bank sentimentu nepomohla

29.05.2012 | , FXstreet.cz
INVESTICE


Americký dolar (USD) se obchoduje silnější proti všem hlavním měnám.

Americký dolar (USD) se obchoduje silnější proti všem hlavním měnám. Nejdůležitější evropské akciové trhy se obchodují v úzkém pásmu -0,2% až 0,15%. Ropa WTI se obchoduje za 91,10 a spotové zlato na krátkodobém supportu na 1573.

Čtyři řecké banky dostaly 18 miliard eur k rekapitalizaci použitím bondů ze záchraného fondu EFSF. Po této rekapitalizaci budou opět schopné získávat tradiční likviditu od Evropské centrální banky namísto toho, aby využívaly program ELA (Emergency Liquidity Assistance), který musí koordinovat řecká centrální banka. Sentiment na trhu se zlepšil a riskantnější aktiva v průběhu asijské seance rostla. Jakmile ale zasedli za své stoly tradeři v Londýně, začali opět nakupovat USD. Měnový pár EUR/USD se obchoduje na hladině 1,2555 při rozpětí dne 1,2508 až 1,2574.

Vývoj měnového páru EUR/USD:


Německá inflace se stále dopočítává a celkový výsledek by měl být znám odpoledne. Ze států, které již své reporty odevzdaly se ale zdá, že měsíční i meziroční inflace nadále povoluje.

CBI prodeje z Velké Británie zaznamenaly v květnu velký růst a to 21% v porovnání se 6% pádem v dubnu. Předpokládané prodeje pro červen také vzrostly a to o 18% z minulých 6%. Měnový pár GBP/USD po této zprávě krátce posílil, brzy ale ztratil všechny zisky a obchoduje se blízko minim kolem 1,5680.

Vývoj měnového páru GBP/USD:


Švýcarský UBS indikátor spotřeby vzrostl v dubnu na 1,41 z minulých 1,20. Švýcarská měna (CHF) ale na report nereagovala, což není moc překvapivé vezmeme-li v potaz, že již několik dní úspěšně ignoruje fámy o zavedení kapitálových omezení pro zahraniční vklady.

Vývoj měnového páru USD/CHF:


Itálie dnes dosáhla na cílové pásmo 8,5 miliardy eur, když prodala 6měšíční bondy přesně v této hodnotě. Průměrný výnos se ale zvýšil na 2,104% z 1,77% a bid to cover poklesl na 1,61 z 1,71.

Americká seance začne v 15:00 vyhlášením S&P Case Shillerova indexu, který měří hodnotu rodinného domu. Tato cena by měla za březen poklesnout o 2,7% po 3,5% pádu, kterého jsme byli svědky v únoru. Květnový Conference Board index spotřebitelské důvěry, který přijde na řadu v 16:00 by měl vzrůst na 69,8 z 69,2.

Patrik Urban
Autor působí ve forex společnosti www.fxstreet.cz

Autor článku

 

Články ze sekce: INVESTICE