Dluhopisy ne, je čas na akcie!

09.03.2004 | , Finance.cz
INVESTICE


Jak jistě víte, kapitálové trhy zaznamenávají poslední měsíce a roky významný růst. Spolu s růstem trhů roste i chuť investorů podílet se na takovém růstu a vydělat "nějakou tu korunu". A tak se kupuje a kupuje a to růst ještě více umocňuje. Nekonečná otázka zní: Kdy a kam investovat...

Možností je mnoho a všichni, kdo se jen trochu na kapitálových trzích pohybují je znají:

  • komodity
  • fondy
  • dluhopisy
  • akcie
  • certifikáty
  • atd...

Otázka zůstává, ve které době do kterého instrumentu ivestovat. Názory se mohou různit, ale pakliže hledáte konkrétní odpověď na konkrétní otázku jako jeden náš čtenář:

"Chci investovat 50 000,- Kč Dosud investováno do akciových a smíšených fondů, stavebního spoření, kapit.živ pojištění, penzijního připojištění. také termín. vklady v CK i USD nabízí se investice do fondů ČSOB - mám pokračovat v ČSOB bond mix (130 000,- Kč) nebo ho prodat a spolu s volnými prostředky investovat? KAM?"

můžeme vám nabídnout odpověď našeho poradce:

"Vzhledem k tomu, co nás v květnu čeká, bychom Vám nedoporučili posilovat Vaši pozici v dluhopisech, ale zaměřit se na složku akciovou. Vzhledem k Vámu zamýšlenému objemu se nabízí investice do 1 tuzemského titulu z trhu SPAD a nebo do diverzifikované a transparentní indexdové akcie denominované v USD/EUR"

A je to tady. Konečně to víme. Není čas na konzervativní investice. Dluhopisy, které máte v portfoliu dál nechte jako méně rizikovou složku, ale svoji pozornost v budovaném portfoliu zaměřte na akcie!

Máte podobný dotaz? Řešíte podobný problém? Neváhejte a ptejte se odborníků v našem poradenském centru!

Autor článku

Pavel Nesejt  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: INVESTICE