Pražská burza je procento pod letošním maximem, hlavně díky Erste. ČEZ může těžit z informace o prodeji albánské divize (video)

18.12.2012 | , Patria.cz
INVESTICE


Světové akciové trhy se vrátily k růstovému momentu zejména na pozadí informace, že jednání o takzvaném fiskálním útesu probíhají...

...relativně úspěšně. Z technického hlediska by indexy mohly v růstu pokračovat i nadále.Pražská burza reprezentovaná indexem PX je aktuálně necelé procento pod letošním maximem, pokud budou světové trhy pokračovat v růstu, je velmi pravděpodobné, že bude toto maximum ještě letos překonáno. Na růstu indexu PX se nejvíce podílely akcie Erste Bank, které z fundamentálního hlediska jsou nad férovou hodnotou a již by neměly mít růstový potenciál, z pohledu technické analýzy se však ještě mohou přiblížit až k 650 Kč za akcii. Druhou akcií, která stojí za pozornost, je ČEZ. Společnost včera oznámila, že oficiálně zahájila proces prodeje své albánské divize. Krátkodobě na tuto informaci mohou akcie zareagovat pozitivně, nejdůležitější však bude pro budoucí vývoj titulu ČEZ vývoj ceny elektrické energie.

Autor článku

 

Články ze sekce: INVESTICE