Zlato po ledové sprše z Fedu propadá

04.01.2013 | , HighSky Brokers
INVESTICE



Zlato dnes propadá o 1,6 % d/d na 1663 v dozvucích zápisu ze zasedání Fedu o úrokových sazbách 11.-12.prosince včera večer. Komentáře ze zasedání nenaznačovaly významnější posun tendence ultraexpanzivní monetární politiky, což měl potvrdit zmíněný dokument.  Pro trhy tak bylo šokem poznání, že v rámci Fedu se citelně posílil názor redukce monetární expanze již v tomto roce! Vzhledem k nejistému vývoji ekonomiky není zdaleka jisté, že k tomu letos dojde, přesto konzistence vedení trhu Fedem ujišťováním dlouhodobě velmi volné monetární politiky a očekávání velmi výhodných finančních podmínek dostaly vážné trhliny. Jistě to letos minimálně poznamená obchodování na finančních trzích. Překvapivé změny názorových proudů Fedu srazily níže americké státní dluhopisy, hlavně evropské měny a jen k dolaru a komodity, pouze malé šrámy nadělaly na celkově růstově naladěných akciových trzích.



Trh dnes budou posunovat hlavní zprávy dne, prosincová zaměstnanost USA (14.30 SEČ) respektive index ISM služeb (16.00 SEČ). Čeká se mírné zesílení nevýrazného růstu trhu práce respektive oslabení decentní expanze hlavního odvětví ekonomiky.



Zlato v obchodování minulého týdne připomínajícího horskou dráhu nejprve posílilo zpět přes klíčové rezistence 1668 – 1675 s podporou dosažení fiskálního provizoria, bariéra 1691 – 1693 v kombinaci modifikace očekávání monetární politiky Fedu ovšem býčí tažení alespoň prozatím rozprášila. Trh se ovšem nachází na prahu klíčových podpor 1636, 1628 a zóny 1615 – 1617. Hlavními rezistencemi jsou 1660 a pásmo 1671 – 1675.



gold, denní komentář



Josef Kvarda

Analytik společnosti HighSky Brokers, a.s.


Autor článku

 

Články ze sekce: INVESTICE