Ranní komentář pro 11.2.2013

11.02.2013 | , Cyrrus
INVESTICE


HLAVNÍ UDÁLOSTI: Přes víkend se neudálo nic, co by mělo zásadním způsobem ovlivnit situaci na trzích z počátku nového týdne. V USA končí výsledková sezona a čeká se na zveřejnění výsledků u poslední asi třetiny firem z indexu S&P 500. Dnešní obchodování může být výrazněji ovlivněno odpoledním summitem EU.

USA

  • Tento týden se v USA očekává zveřejnění výsledků poslední třetiny firem. Z S&P 500 zatím reportovalo 341 firem, 75% z nich překonalo očekávaný zisk a 67% očekávané tržby, což je výrazně lepší výsledek než loňský rok, kdy asi jen 30% překonalo očekávané tržby. Nutno řící, že je to hlavně z důvodu nižšího očekávání.

ASIE

  • Kvůli státnímu svátku jsou dnes uzavřeny všechny asijské trhy, v Číně budou burzy uzavřeny celý týden z důvodu oslav Lunárního roku.

EVROPA

  • Dnes ve 14:30 SEČ začíná schůzka ministrů financí eurozóny, kde se bude probírat finanční pomoc Řecku a Kypru. Snažit se budou také co nejvíce uklidnit trhy zvláště, když se v Itálii blíží parlamentní volby (24.-25.2.2013), podle průzkumů by zatím ani jeden z favoritů nezískal tolik hlasů, aby měl většinu.

KORPORÁTNÍ UDÁLOSTI

DELL

  • Očekávaný odkup firmy zakladatelem Michaelem Dellem se chystá zablokovat jejich největší institucionální investor s 8,5% podílem, kterému se nelíbí nabízená cena 13,65 USD a představoval by si minimálně 24 USD. Jde o logický krok, protože akcie nakupoval za výrazně vyšší ceny, než aktuálně nabízené, a v současné situaci by realizoval výraznou ztrátu. Dle názoru na trhu je pravděpodobnost úspěchu této snahy minimální.

Celý komentář ke stažení zde zde (351,70 KB)

Autor článku

 

Články ze sekce: INVESTICE