Začátek „dlouho“ očekávané korekce?

17.04.2013 | , Cyrrus
INVESTICE


Evropské trhy zpočátku dne navázaly na pozitivní vývoj ve Spojených státech. Klidné obchodování však vydrželo pouze chvíli a investoři po zprávě o prodeji aut v Německu začali postupně prodávat. Evropské akcie tak zažily počtvrté v řadě výprodej. Ve 27 státech eurozóny poklesl v březnu počet nově registrovaných automobilů o 10,2 %. V předchozím měsíci byl zaznamenán pokles o 10,5 %.

Z korporátních zpráv, které ovlivnily obchodování stojí za zmínku, že společnost Bayer (-4,8 %), největší německý výrobce léků, prohrála u odvolacího soudu v USA. Soud se týkal patentu na výrobu antikoncepční pilulky Yaz.

Firma Cirrus Logic (-15,69 %), která je dodavatelem společnosti Apple, v úterý večer odhadla, že její čtvrtletní tržby se budou pohybovat mezi 150-170 miliony dolarů. To je výrazně pod odhadem trhu, který čekal více než 190 milionů dolarů. Společnost zároveň varovala před růstem svých zásob na rekordních 23,3 mil. dolarů a odůvodnila to sníženým odhadem prodeje jednoho produktu od nejmenovaného zákazníka. Na trhu převládla obava, že se jedná o telefon iPhone, který čelí ostré konkurenci chytrých telefonů založených na konkurenčním systému Android. Akcie Apple (-5,5 %) reagovaly na tuto zprávu poklesem na nejnižší hodnoty za poslední rok.

Evropské trhy zakončily obchodování výrazně v červených číslech. Index DAX 7.503,03 bodů (-2,34 %), FTSE 100 (-0,96 %), CAC 40 (-2,35 %) a DJ EuroStoxx 50 (-2,14 %).

Další směřování trhů může ovlivnit béžová kniha, která bude reportována po zavření evropských trhů a čtvrteční žádosti o podporu v nezaměstnanosti.

Autor článku

 

Články ze sekce: INVESTICE