Výsledky oznámila investiční banka Morgan Stanley

18.04.2013 | , Fio banka
INVESTICE


Morgan Stanley, největší upisovatel akcií v minulém roce, reportoval zisk, který překonal analytické odhady díky růstu výnosů v oblasti...

...retail-brokerage.

Čistý zisk za první kvartál činil 984 milionů dolarů (49 centů na akcii) v porovnání se ztrátou 94 milionů dolarů (6 centů na akcii) z minulého roku. Výnosy banky rostly na 8,2 miliardy dolarů z 6,9 miliardy dolarů. Očekávaly se výnosy okolo 8,35 miliard.

Před zaúčtováním nákladů spojených s hodnotou firemního dluhu klesl zisk na 1,2 miliardy dolarů (61 centů na akcii) z 1,3 miliardy dolarů. Výnosy mimo tyto operace pak činily 8,5 miliardy dolarů oproti 8,9 miliardám z minulého roku. První kvartál zahrnuje náklady 317 milionů dolarů, zatímco stejné období předešlého roku zahrnovalo náklady ve výši 2 miliard. Banky musí v nákladech zohlednit, pokud na trhu roste cena jejich dluhopisů. Bez vlivu nákladů svázaných s hodnotou dluhu se čekal zisk na akcii 57 centů.

Morgan Stanley obdržel v březnu povolení od Fedu k převzetí zbytku brokerage Citigroup. Naopak prodá divize wealth-managementu v Británii, Itálii a Dubai švýcarské Credit Suisse. Morgan Stanley propustil v lednu 1,700 zaměstnanců a oznámil, že se bude soustředit na jádrové oblasti jako Londýn nebo Hong Kong a stáhne se například z Ruska.

V prvním kvartále byl v upisování akcií Morgan Stanley na druhém místě. Na poli poradenství při fúzích a akvizích drží čtvrtou pozici a sedmou pak při upisování amerických dluhopisů. Dle aktiv je Morgan Stanley šestou největší americkou bankou.

Akcie Morgan Stanley (MS) nyní v pre-marketu klesají o 1,5 %.

Zdroj: Bloomberg, Marketwatch


Lukáš Brodníček
Fio banka, a.s.

Autor článku

Brodníček Lukáš  

Články ze sekce: INVESTICE