Rekord přebíjí rekord, DAX přes 8.350 bodů!

10.05.2013 | , Cyrrus
INVESTICE


Nástup dnešních investorů na evropských trzích byl poněkud zajímavý. Zpočátku to vypadalo, že si mezi sebou němečtí investoři dávají závody o to, kdo dříve nakoupí a index DAX po otevření vystartoval až na rekordních 8.354 bodů (+ 1,02 %). Tyto nárůsty mohly být částečně způsobeny reportem silnějšího zahraničního obchodu Německa za březen, což spolu s dříve zveřejněnými povzbudivými makrodaty snižuje riziko pokračující recese.

V průběhu dne pak došel investorům dech a akciové trhy mírně korigovaly, avšak stále se udržovaly kolem nuly či mírně v ziscích. Možná i kvůli tomu, že se rozhodli nevstupovat do nových pozic před zahájením dvoudenního summitu G-7 v Londýně, kterého se účastní ministři financí a šéfové centrálních bank.

Výrazněji se dnes pohybovaly akcie firmy ArcelorMittal (+ 6 %), která reportovala mírně lepší výsledky s tím, že pro 2Q očekává mezikvartálně vyšší EBITDA.

V 15:30 hodin začal proslov šéfa Fedu Bernankeho, který se nesl v duchu monitorování finančních toků. Zároveň Fed v současnosti zkoumá, jestli nedochází ke tvorbě bublin na vybraných aktivech.

Dle mého názoru obdobné zprávy jen posilují trhy ve víře v lepší stabilitu světové ekonomiky a opět tedy navrhuji využívat akciové trhy ke vstupu do dlouhých pozic.

Autor článku

 

Články ze sekce: INVESTICE