Citigroup údajně poklesly tržby z „tradingu“

23.09.2013 | , Fio banka
INVESTICE


Podle nejmenovaných zdrojů seznámených s transakcemi mezi investory a bankou utrpěla Citigroup v posledních dnech výrazný pokles v tržbách z...

...obchodování , což ohrožuje hospodářský výsledek banky. Někteří investoři očekávají, že tržby poklesnou výrazně přes 10 %. Banka to odmítla komentovat.

Obchodování v segmentu FICC (dluhopisy, měny a komodity) je pro Citi obzvláště významné. Jedná se o odkaz společnosti Salomon Brothers, který Citi akvírovala v roce 1998.
Ve třetím čtvrtletí minulého roku zastínila Citigroup svými tržbami ve výši 3,7 mld. USD všechny americké rivaly včetně tradičního lídra JPMorgan Chase (jehož výsledky byly zasaženy kauzou „Londýnská velryba") či mezinárodního konkurenta Deutsche Bank.
Citi by měla reportovat výsledky 15. října, tedy o jeden den dříve, než oslaví Mike Corbat 1 rok v čele společnosti, kde nahradil Vikrama Pandita. Slabé výsledky by mohly Corbatovi způsobit problémy, ale neočekává se, že by CEO nenaplnil celoroční cíle.


Již v pátek varovaly Financial Times, že také Deutsche Bank se připravuje na oznámení poklesu tržeb kvůli neúspěšnému obchodování dluhopisů. Obdobné problémy tíží také Barclays a Credit Suisse.


Akcie Citigroup (C) v pátek oslabily o 1,42 % na 51,21 USD.

Zdroj: Financial Times


Rudolf Plachý
Fio banka, a.s.

Autor článku

Plachý Rudolf  

Články ze sekce: INVESTICE