Costco hlásí propad zisků

06.03.2014 | , Fio banka
INVESTICE


Druhé fiskální čtvrtletí bylo pro Costco dosti tristní, přičemž firma ohlašuje propad svých zisků o 15%. Na vině je tomu nepříznivý vývoj na měnových trzích, špatné výsledky v zahraničí a málo prodejů v oblastí nekonzumního zboží. Firma uvedla, že hlavní dopad na tento výsledek měly první čtyři týdny tohoto čtvrtletí. Ikdyž je firemní vize v nabízení co největšího množství za co nejméně peněz dobrá a firmám se v tomto odvětví retailu povětšinou daří, tak stále více Američanů má problémy s nezaměstnaností, či snižujícími se platy, tudíž jejich kupní síla klesá.

Čtvrtletí, které pro Costco skončilo 16. února, dopadlo se ziskem 463 milionů dolarů (1,05 USD na akcii). Minulý rok dosáhla firma zisku 547 milionů a 1,24 dolarů na akcii.

Celkové příjmy se zvedly o 6% na 26,3 miliard a to především díky členským poplatkům, na kterých Costco vybral o 4,1% více než loni, a to 550 milionů dolarů.

Analytici oslovení společností Reuters předpokládaly, že zisk bude 1,17 USD na akcii a příjmy odhadovali ve výši 23 milionů USD.

Costco Wholesale Corp. (COST) se obchoduje na technologickém NASDAQu na ceně 116,47 USD za akcii.

Zdroj: MarketWatch


Adam Vondruška
Fio banka, a.s.

Autor článku

Vondruška Adam  

Články ze sekce: INVESTICE