Fondy ČP Invest pohodlně kupujeme přes internet

01.10.2004 | , Finance.cz
INVESTICE


Přes internet lze koupit nebo prodat ledacos. Proto nás trochu může překvapit, že nákup nebo zpětný odkup podílových listů via internet doposud mnoho investičních společnstí nenabízelo. Nyní ale přichází ČP Invest a jeho novinka platná právě od dnešního dne...

Od dnešního dne rozšiřuje ČP Invest možnosti aktivně ovládat investice po Internetu. Jako zatím jediná investiční společnost v ČR umožní podílníkům všech svých fondů operativně a bezpečně provádět po webu i přestupy mezi fondy a zpětné odkupy, zadávat a rušit pravidelné odkupy, stejně tak jako měnit nastavení požadovaných služeb a osobních údajů (adresa, kontakt, bankovní účet, apod.) i zjistit aktuální stav svého majetku ve fondech. Služba ČP INVEST Online Plus je poskytována zdarma, po jednorázově úhradě za generování certifikátu.

Jak zřídit službu ČP INVEST Online Plus
Podílník si z webové stránky ČP INVEST stáhne příslušnou žádost, kterou buď vyplněnou a ověřenou odešle do sídla společnosti nebo ji odevzdá a podepíše v pobočce eBanky. Poštou obdrží přístupové kódy k jednorázovému stažení autorizačního certifikátu, který si nainstaluje do svého počítače, případně i vyexportuje na datový nosič pro budoucí instalaci na jiný počítač.

Zajištění bezpečnosti služby
Ke stažení certifikátu je třeba znát nejen kódy obdržené poštou, ale i některé osobní informace uvedené ve smlouvě o investování. Po instalaci certifikátu si uživatel sám zvolí hesla, kterými se bude certifikát spouštět (nejsou tedy vygenerovaná a zaslaná „zvenčí“). Autorizace těmito hesly probíhá vždy pouze v rámci konkrétního PC – certifikát poté komunikuje po Internetu šifrovaně, po síti se žádná hesla neposílají. Zároveň ČP INVEST v případě takto podaných žádostí o zpětné odkupy v nezvykle vysokých objemech telefonicky ověřuje u podílníka autenticitu příkazu.

Autor článku

Redakce

Redakce  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: INVESTICE