Ranní komentář pro 10. 4. 2014

10.04.2014 | , Cyrrus
INVESTICE


Akciové trhy budou dnes ovlivňovány dvěma důležitými zprávami. První z nich je jednoznačně pozitivní zápis z Fed Minutes, který uvedl na pravou míru informace o úrokových sazbách. Představitelé americké centrální banky investory ujistili, že sazby nebudou zvyšovány rychleji, než se už několik měsíců očekává. Tato obava vznikla po poslední tiskové konferenci Janet Yellenové. Trhy si její slova vyložily nesprávně, přestože prezentovala fakta uvedená v zápise. Index S&P 500 v reakci na pozitivní vyznění Fed Minutes rostl o více než 1 %. Technologický Nasdaq posílil dokonce o 1,7 %. Včerejší pozitivní nálada vyvolána zápisem Fedu se přelévá do Evropy. Očekáváme, že dnešní obchodní seance by mohla být pozitivní, protože z USA přišlo pro trhy důležité uklidnění. Dnes bude v 10:00 zveřejněna měsíční zpráva ECB a z důležitých makrodat bude ve 14:30 v USA reportován počet žádostí podporu v nezaměstnanosti.

ASIE

Čína

Na rozdíl od pozitivního překvapení z USA přišlo z Číny zklamání. V noci na dnešek byly reportovány obchodní statistiky, které výrazně zaostaly za očekáváním. V březnu došlo meziročně k poklesu exportu o 6,6 % při očekávaném růstu o 4,8 %. Pokles byl způsoben silnými daty ze začátku roku 2013. Import meziročně klesl dokonce o 11,3 % při odhadovaném růstu o 3,9 %. Pokles importu zapříčinil pokles cen komodit v minulých měsících, což vedlo firmy k předzásobení.

Špatná čísla by však neměla na trzích vyvolat paniku, protože vláda před několika týdny zavedla několik nástrojů například v podobě zrychlených výdajů nebo daňových úlev k podpoře ekonomiky. Premiér Li s dalšími opatřeními pravděpodobně počká do doby, než se projeví pozitivní efekt těchto stimulačních nástrojů.

KORPORÁTNÍ UDÁLOSTI

LVMH

  • Společnost reportovala tržby ve výši 7,2 mld. EUR, což je mírně pod odhady 7,4 mld. EUR.
  • Vedení oznámilo, že firma měla „excelentní“ začátek roku.
  • Měli nejrychlejší růst tržeb v segmentu oblečení za poslední 2 roky, naopak propadl prodej alkoholu.
  • Akcie reagují růstem o 2,4 %.

Carrefour

  • Tržby 19,8 mld. EUR jsou v souladu s očekáváním.
  • Dařilo se jim ve Španělsku, v ostatních regionech tržby klesaly.
  • Akcie klesají o 0,6 %.

Daimler

  • Akcie této německé automobilky se dnes obchodují bez nároku na dividendu 2,25 EUR.

Celý komentář ke stažení: ZDE ZDE (131,34 KB)

Autor článku

 

Články ze sekce: INVESTICE