Nasdaq na 5.000 bodech, Visa nahrazuje American Express, rozdělení O2 CR

02.03.2015 | , Cyrrus
INVESTICE


Evropské akcie dnes mírně pokulhávají, index Euro Stoxx 600 aktuálně odepisuje 0,3 %. U německého indexu DAX dnes došlo pouze ke kosmetickým změnám – stále se drží nad hranicí 11.400 bodů a za dnešek připisuje necelých 0,1 %. Dnes reportovaná nezaměstnanost a inflace v eurozóně dopadla mírně lépe, než se očekávalo. Trhy to však žádným směrem neposunulo. Z velmi mírných reakcí trhů na zveřejňovaná makrodata je vidět, že hlavním hybatelem dění na trzích je stále program kvantitativního uvolňování Evropské centrální banky případně otázka zvyšování sazeb v USA. Investoři by tedy měli v tomto týdnu upírat svou pozornost zejména k tiskové konferenci Evropské centrální banky, která se bude konat tento čtvrtek v 14:30 hodin.

Americký technologický index Nasdaq Composite se dnes v úvodu obchodování dotknul úrovně 5.000 bodů a potvrzuje tak stále velký optimismus mezi investory.

Maloobchodní řetězec Costco se dohodl se společností Visa na poskytování platebních terminálů v provozovnách Costco. Je tak nahrazen American Express, s nímž společnost Costco nedávno rozvázala spolupráci. Akcie společnosti Visa dnes v reakci na tuto zprávu připisují 1,5 % a obchodují se kolem 276 USD za akcii.

V pátek oznámilo vedení společnosti O2 CR, že dojde k rozdělení firmy na dvě separátní části. Než to všechno proběhne, O2 CR zastavuje vyjednávání s PPF o úvěru v objemu zhruba 25 mld. CZK. Toto také odsunuje rozhodnutí o výplatě dividendy. O té nebude rozhodnuto dříve, než dojde k rozdělení společnosti a projednání úvěru od PPF.

Autor článku

 

Články ze sekce: INVESTICE