Investoři se vrací do pozic

05.10.2015 | , Cyrrus
INVESTICE


Zámořské indexy v pátek i přes negativní otevření zakončovaly obchodování výrazně v zeleném. Pozitivní vlna se dnes přihnala i na trhy v Evropě, kde německý index DAX zahájil obchodní seanci silným pohybem k úrovni 9.700 bodů (+1,5 %). Index však u těchto úrovní nezůstal a pozvolným růstem se během celého dne dostával stále výše. Hodinu před koncem obchodování se index DAX pyšní hodnotou 9.833 a těší tak investory 3% nárůstem.

Vývoj na trzích v USA dnes pozitivní sentiment nekazí a index S&P 500 směřuje k psychologické úrovni 2.000 bodů. S aktuální hodnotou 1.976 bodů (+1,3 %) má k této hranici index dobře našlápnuto. Do červených čísel trhy neposlala ani horší makrodata z USA, kde ISM ve službách a také PMI (ve službách i celkové) nenaplnily očekávání analytiků.

Korporátní oblasti nadále vévodí kauza společnosti Volkswagen. Akcie dnes zprvu odepsaly dalších 5 % a dostaly se tak až na cenu 86,4 EUR. Důvodem byla informace, že podle nového předsedy dozorčí rady ohrožuje aktuální kauza samotnou existenci firmy. Předseda dozorčí rady ovšem zároveň vyjádřil důvěru v úspěšné překonání současných problémů. Akcie Volkswagen v průběhu dne začaly ztráty umazávat, důvodem však byla spíše celkově pozitivní nálada trhů. Automobilka navíc potvrdila prodejní cíle pro Německo na rok 2016, díky čemuž se cena akcií vyšplhala až k úrovni 95 EUR (+2 %).

Autor článku

 

Články ze sekce: INVESTICE