Majitel TV Nova drží rostoucí trend

29.10.2015 | , Finance.cz
INVESTICE


Společnost CME, majitel TV Nova, jako každý kvartál zveřejnila výsledky hospodaření, tentokrát za 3. čtvrtletí. A tak jako každý kvartál byli investoři i analytici lační po informacích nejen ohledně výsledků hospodaření za minulé čtvrtletí, ale i po výhledech do budoucna.

Společnost se ještě pod minulým managementem v roce 2013 propadla do hlubokých ztrát. Jejich strategie navyšování cen za reklamu se ukázala jako nefunkční a místo růstu tržeb se dostavil velký pád. Ten se vyměněný management snažil dva roky otočit a nyní to vypadá, že CME je z nejhoršího venku. Konečně. Samotný generální ředitel řekl, že fáze otáčení negativního trendu je u konce a začíná fáze udržitelného růstu. Ten je sice hodně závislý na makroekonomických podmínkách, nicméně nový management nepochybně pozitivně přispěl k tomu, že společnost už generuje kladný peněžní tok a pošilhává po snižování dluhu.

Výsledky za prvních 9 měsíců vedly management k tomu, že sice ponechal pásmo odhadovaného zisku na celý rok na úrovni 45 – 55 miliónu dolarů, ovšem novou informací je, že by se zisk (EBITDA) měl pohybovat spíše na horní straně tohoto intervalu. To je dobrá zpráva hlavně kvůli tomu, že na trhu mohly panovat obavy ohledně dopadu skandálu kolem koncernu Volkswagen a jeho potenciálně negativního dopadu na českou a slovenskou ekonomiku. Management CME to ale chytil za jiný konec a použil poslední predikci ekonomického růstu středoevropských zemí, kterou vydal Mezinárodní měnový fond a který očekává stále solidní výkonnost regionu.

Pozitivní vyznění výhledů bylo ale neutralizováno výsledky za 3. čtvrtletí, které zaostaly za očekáváním analytiků. Ne o mnoho, ale přece. Zklamání bylo také na poklesu sledovanosti stanic CME v České republice o 2 procentní body a pomalý růst tržeb v Rumunsku. Ani ryba ani rak, to je asi nejvýstižnější zhodnocení výsledků hospodaření majitele TV Nova, společnosti CME.

Autor komentáře je analytikem společnosti Cyrrus

Autor článku

Tomáš Menčík


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: INVESTICE