Sváteční týden započal v zelených číslech

21.12.2015 | , Cyrrus
INVESTICE


Víkendové volby ve Španělsku, přestože ukončily éru jednobarevných vlád, měly na evropské trhy jen minimální vliv. Pouze tamější burza reagovala na novou realitu dvouprocentním poklesem a španělské desetileté dluhopisy se dostaly na pětitýdenní minima. Euro vůči této zprávě zůstalo imunní a dokonce v průběhu odpoledne na měnovém páru s USD posílilo nad úroveň 1,09.

Pozornost investorů si nadále drží ropa, která dosáhla na další – tentokráte jedenáctiletá minima. Na úrovni jen něco málo přes 36 dolarů za barel byla naposledy v červenci roku 2004. Pod prodejní tlak dostal tuto komoditu nesoulad na trhu, kdy nabídka nadále převyšuje poptávku po ropě.

Bez dalších kurzotvorných zpráv se na počátku svátečního týdne obchodovalo v Německu zejména na základě technických ukazatelů. Akciový index DAX se po celé dopoledne a výraznou část odpoledního obchodování držel nad hladinou 10 600 bodů a nic na tom nezměnilo ani otevření amerických burz. Ty zahájily obchodování necelé procento v zelených číslech a korigovaly tak poklesy z druhé poloviny minulého týdne. Investory dnes nejvíce lákají průmyslové firmy i tituly z finančního sektoru.

Autor článku

 

Články ze sekce: INVESTICE