Akcionáři Metalimexu budou moci prodat své akcie

12.04.2005 | , Finance.cz
INVESTICE


Společnost Charles Capital, a. s. oznámila, že v minulém týdnu obdržela jí ovládaná společnost K.O.P., a. s. souhlas Komise pro cenné papíry s obsahem nabídek převzetí a odkoupení kmenových akcií společnosti Metalimex. Toto rozhodnutí již nabylo právní moci.

Závaznou nabídku učinila společnost K.O.P. dnes uveřejněním plného znění nabídek v deníku Hospodářské noviny. Text bude zároveň publikován v deníku Právo a v nejbližším vydání Obchodního věstníku.

Nabídka minoritním akcionářům plní především roli povinné nabídky převzetí, kterou byla společnost K.O.P. povinna učinit vzhledem ke změně kontroly nad skupinou Karbon Invest, jejíž je K.O.P. součástí. Vzhledem k tomu, že K.O.P. společně s dalšími osobami jednajícími ve shodě drží ve společnosti Metalimex více než 95 % akcií, využila společnost K.O.P. svého práva a spojila povinnou nabídku s dobrovolnou nabídkou na odkoupení akcií, která je jedním z kroků v procesu vyřazení akcií společnosti z oficiálních trhů.

Majitelé akcií Metalimexu, kteří se rozhodnou nabídku přijmout, mohou své rozhodnutí prodat akcie učinit předepsanou formou ve lhůtě šesti týdnů, tj. do 24. května 2005. Takto uzavřené smlouvy o prodeji akcií budou vypořádány nejpozději do 60 dnů. Akcie společnosti Metalimex budou následně vyřazeny z obchodování na veřejných trzích.

Autor článku

Pavel Nesejt  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: INVESTICE