Makrodata neudala nový směr, dnešním vítězem je Allianz

02.05.2016 | , Cyrrus
INVESTICE


Začátek týdne se na evropských trzích nese v pozitivním duchu. Německý index DAX osciluje u hodnoty 10.130 bodů a aktuálně tak přidává 0,91 %. V rámci indexu DAX se dnes jen dva tituly obchodují s více než 2% záporným rozdílem oproti ceně z pátečního závěru a to RWE a Deutsche Bank. Naopak nejlépe se dnes pravděpodobně cítí akcionáři společnosti Allianz. Tato společnost poskytující finanční služby dnes předběžně reportovala hospodářské výsledky za 1Q 2016. Čísla překvapila oproti odhadům jak na výnosech (35,4 mld. EUR oproti očekávaným 26,8 mld. EUR), tak i na čistém zisku (2,2 mld. EUR, vs. odhadovaných 1,5 mld. EUR). Management společnosti potvrdil i výhledy na celý rok. Akcie Allianz reagují posílením o 3 % na 152,7 EUR.

Dnešní dopoledne proběhlo ve znamení reportů makrodat z průmyslu. V Německu dopadla makrodata ohledně PMI v průmyslu neutrálně. V eurozóně bylo PMI v průmyslu naopak lehce na odhady, kdy se očekávalo 51,5 bodů a výsledek byl 51,7 bodů. Pozitivní makrodata lehce podpořila růst na akciových trzích. V USA v 15:45 byly taktéž reportovány hodnoty PMI za průmyslový sektor, což byla dnešní asi nejočekávanější kurzotvorná zpráva. Výsledek byl v souladu s odhady na hodnotě 50,8 bodů, čili bez jakékoli reakce trhu.

Za současné situace na trzích bych doporučil dál využívat nástroje na ochranu již dosažených zisků. Nové pozice bych, vzhledem k spíše pozitivnímu průběhu výsledkové sezóny, doporučil budovat již aktivněji a nákupy rozložit v čase či investovat do diverzifikovaných produktů jako je Cyrrus Dividend Index CZK.

Autor článku

 

Články ze sekce: INVESTICE