Pokles Siemens

22.06.2006 | , Cyrrus
INVESTICE


Po deseti dnech nárůstu akcií společnosti Siemens dnes nastal obrat. I přes celkový nárůst německého DAXU akcie Siemens po dobu celé dnešní obchodní fáze oslabovaly....

Po deseti dnech nárůstu akcií společnosti Siemens dnes nastal obrat. I přes celkový nárůst německého DAXU akcie Siemens po dobu celé dnešní obchodní fáze oslabovaly. Agresivní nabídka prodejců vzbuzovala nervozitu investorů. Akcie dnes zaznamenaly pokles –1,22%.

V květnu se hodnota akcie přiblížila 80 EURO a překonala tak pětileté maximum. Poté následoval šestitýdenní pokles téměř k hodnotě 60 EURO. Je zřejmé, že tento akciový titul získává stále větší volatilitu a stává se stále větším předmětem zájmu drobných investorů.

Společnost Siemens je poměrně stabilním subjektem na německém trhu. Z hlediska akciového vývoje zaznamenal Siemens Největší změnu v roce 2002, kdy jeho hodnota klesla v průběhu roku zhruba na polovinu. Do budoucna lze s tímto titulem počítat především jako s podkladovým aktivem v řadě různých emitovaných pákových produktů, především turbocertifikátů.

 

Autor článku

Petr Pelc  

Články ze sekce: INVESTICE