Nastavení a realizace obchodu

Zadání transakce je velmi jednoduché. Může se nepatrně lišit v návaznosti na použitou obchodní platformu, rozdíly však budou minimální. Následující postup popisuje nastavení a realizaci obchodu prostřednictvím platformy xOption.

Příklad: Předpokládáme, že během následujících cca 10 minut dojde k růstu kurzu na měnovém páru EURUSD (tj. posílení EUR vůči USD).

Pro zadání samotné transakce je zapotřebí provést několik jednoduchých kroků:

  1. Výběr podkladového aktiva – trh, který chcete obchodovat (v našem příkladu EURUSD)
  2. Nastavení výše investice (v měně obchodního účtu - v tomto případě CZK), kterou vynaložíme za opční kontrakt (zde 390 CZK). Minimální částka činí ekvivalent 10 USD.
  3. Volba času do expirace opce – můžeme si vybrat jeden z šesti časů zbývajících do expirace – v tomto případě volíme nejkratší dobu do expirace, tj. cca 10 minut (k dispozici jsou ještě záložky s 20, 30, 40, 50 či 60 minutami zbývajícími do konce platnosti opce).
  4. Výběr očekávaného budoucího vývoje trhu – zelená šipka pro růst, červená šipka pro předpokládaný pokles tržní ceny. Zvolili jsme tedy zelenou šipku pro očekávaný růst EURUSD.
  5. Realizace obchodu – po kliknutí na zelenou šipku dojde k aktivaci potvrzovacího tlačítka „Provést pokyn“ pro samotnou realizaci obchodu. Kliknutím na toto tlačítko tedy obchod potvrdíme a vstoupíme do pozice.
opce_xtb.jpg

Tip: Vyzkoušejte si obchodování minutových opcí v platformě xOption zcela zdarma a bez rizika

 
 
 
reklama