Forex: Výsledky Bank of America pomohly dolaru. Aktivita na FX ale zůstává nízká

21.07.2008 | , X-Trade Brokers
INVESTICE


Americký dolar se dnes drží na páru s eurem poblíž hodnot, které atakoval ještě v ranních hodinách, když se krátce před třetí hodinou odpolední...

...prodával na ceně 1,5855 EUR/USD, a to i navzdory dopolednímu oslabení, které jej poslalo krátce až nad hranici 1,59 EUR/USD. Zatímco k pozvolnému oslabování americké měny dopoledne přispěly spíše spekulace na další vývoj amerického trhu s bydlením, společně s mírně rostoucími cenami ropy, odpolední růst dolaru je pozitivní reakcí dolarových býků na hospodářské výsledky Bank of America, která reportovala svá čísla za 2Q. Tak jako v případě Wells Fargo, JP Morgan, či Citigroup, také Bank of America překvapila nižším než očekávaným propadem zisku, který se snížil z 5,7 mld. na 3,4 mld. dolarů (72 centů na akcii), přičemž odhady analytiků hovořily o zisku pohybujícím se kolem 54 centů na akcii. Z pěti největších bank v USA tak přinesla negativní překvapení pouze Merrill Lynch, což pomáhá zklidňovat nervózní náladu z předchozích týdnů, která poslala akciové indexy po celém světě hluboko do červených čísel. Spekulace na to, že by stav amerických bank nemusel být tak špatný jak ještě minulý týden obchodníci očekávali tak dnes nepomáhá pouze americké měně, ale také akciovým indexům v Evropě, kde se německý DAX ve 14:50 obchodoval o 1,24% výše, CAC40 si připisoval 1,31% a londýnský FTSE rostl o 0,84%.

Na fundamenty klidné obchodování dnes nepřineslo žádné silnější market movery z Evropy a jinak tomu nebude ani s americkou seancí která si dnes nepřipravila ke zveřejnění žádná ekonomická data. Pozornost se tak soustředí i nadále na vývoj na akciových trzích a na začátek obchodování v USA. Dolaru se dnes daří držet si svou cenu nejen na páru s eurem, ale téměř beze změny se obchoduje také k japonskému jenu a britské libře, což je jen dalším z důkazů nízké volatility, která by se měla táhnout napříč celým pondělním obchodováním. Cena barelu severomořské ropy brent zatím roste o dva dolary až na 132,50 USD, mírného zdražení se dočkalo také zlato, které se v 14:50 prodávalo za 963 USD/tr. unc.

Autor: Jaroslav Brychta (jaroslav.brychta@xtb.cz)

Autor článku

 

Články ze sekce: INVESTICE