Forex: Nový týden na trhu

04.08.2008 | , X-Trade Brokers
INVESTICE


Další týden přeplněný fundamenty nabídne nadcházejících pět dnů na FX, kterému budou zcela dominovat rozhodnutí Fedu, ECB a BoE nad dalším vývojem...

...úrokových sazeb. Pondělní seance nabídne mezi nejzajímavějšími americké výsledky jádrového PCE indexu, který by měl v červnu stoupat o 0,2% (předch.: 0,1%), což by poslalo meziroční ukazatel z 2,1% na 2,2% a také dynamiku růstu osobních příjmů (oček.: -0,1%, předch.: 1,9%) a osobních výdajů (oček.: 0,5%, předch.: 0,8%). V noci z pondělí na úterý pak zasedne nad rozhodováním o úrokových sazbách tento týden první centrální banka, a to Reserve Bank of Australia, která by sazby měla ponechat beze změny na 7,25%. Úterní odpoledne přinese první zajímavější čísla z Británie, v podobě výsledků průmyslové produkce a červencový PMI pro sektor služeb, který má pokračovat v propadu, a to ze 47,1b. na 46,1b. Z eurozóny se obchodníci dočkají ještě červencových výsledků maloobchodních prodejů (oček.: -0,6%, předch.: 1,2%), ale hlavní pozornost bude směřována zejména na odpoledne zveřejněný americký ISM pro sektor služeb (oček.: 48,6b., předch.: 48,2b.) a především na večerní zasedání FOMC, které by mělo přinést stejný verdikt jako červnové rozhodnutí, a to ponechání amerických úrokových sazeb beze změny na 2%.

Středeční obchodování bude na fundamenty o něco chudší a tak jsou mezi nejzajímavějšími čísly pouze červnové německé tovární objednávky (oček.: 0,4%, předch.: -0,9%) a Kanadský PMI, který by měl klesat z 69,6b. na 62b. Velmi bohatá bude na ekonomická data ale noc ze středy na čtvrtek, která přinese výsledky z australského a novozélandského trhu práce, společně s Japonskou dynamikou růstu jádrových továrních objednávek, jejichž objem se má propadat o 9,5% a téměř tak vymazat květnový růst o 10,4%.

Čtvrteční ráno nabídne francouzskou a německou obchodní bilanci, kterou následují německé výsledky průmyslové produkce za měsíc červen (oček.: 0,8%, předch.: -2,4%). Veškerá pozornost se ale soustředí na odpolední obchodování, které přinese výsledky zasedání Bank of England a Evropské centrální banky, které by měly ponechat úrokové sazby beze změny na 5%, resp. 4,25%. V případě, že BoE ponechá sazby beze změny, žádného doprovodného komentáře se obchodníci nedočkají a tak bude zájem směřován především na tiskovou konferenci ECB na které šéf banky Jean-Claude Trichet přečte společné prohlášení Rady guvernérů. Z amerických dat jsou pak ve čtvrtek ke zveřejnění připraveny čísla z pracovního trhu, v podobě počtu nově podaných žádostí o podporu v nezaměstnanosti (oček.: 420 tis., předch.: 448 tis.) a počty zatím nevyřízených prodejů domů, které mají klesat o 1% poté, co se v květnu propadaly o 4,7%. Páteční obchodování přinese dopoledne předběžné výsledky růstu italského HDP v 2Q (oček.: 0%, předch.: 0,5%) a posledními zajímavějšími fundamenty pro tento týden jsou pak odpoledne také čísla z kanadského pracovního trhu, kde má v červnu růst zaměstnanost o 5 tis. (předch.: -5 tis.), zatímco nezaměstnanosti je očekávána zůstat beze změny na 6,2%.

Autor: Jaroslav Brychta (jaroslav.brychta@xtb.cz)

Autor článku

 

Články ze sekce: INVESTICE