Komodity: Zlato padá

26.08.2008 | , X-Trade Brokers
INVESTICE


Pondělní obchodní seance nezanechala na zlatě výraznější stopy, když cena žlutého kovu během dne klesla o necelých 8 USD. Jediným signálem, který...

...snížil poptávku drahých kovů bylo posílení americké měny. Ta reagovala lehkým nárůstem kvůli zveřejněným výsledkům o prodeji existujících domů, které za červenec vzrostly na 5,00 mil. Výsledek tak překonal očekávání analytiků, kteří počítali s růstem na 4,90 mil. Celkově byla situace včera poklidná a trh vyčkával spíše na dnešní den, kdy se na scéně objeví řada významných ukazatelů z EU a Spojených států. První očekávaná zpráva dne je zveřejnění německého indexu IFO, který vyšel v dopoledních hodinách a jeho výsledek nedopadl pro nejsilnější ekonomiku eurozóny zrovna nejlépe. Euro tak reaguje oslabením, což naopak pomáhá dolaru, který dnes posílil z 1,47 na 1,46 EUR/USD. Zlato na tento manévr zareagoval samozřejmě ihned poklesem. V odpoledních hodinách pak přijdou výsledky z nemovitostního sektoru v USA a k večeru je ještě připraven referát ze zasedání FOMC. Cena zlata se v 11:00 obchoduje za 814 USD za trojskou unci.

Kontrakt zlata s prosincovým termínem dodání, obchodované na newyorském COMEXu kleslo o 7,80 USD, (-0,9 %) na 825,70 USD za trojskou unci.

Autor: Roman Kubašta (roman.kubasta@xtb.cz)

Autor článku

 

Články ze sekce: INVESTICE