Ranní přehled: 01/02/11: Orco, Kit Digital

01.02.2011 | , Atlantik FT
INVESTICE


Pražská...

...burza
Jen bychom rádi připomenuli, že od dnešního dne (1. 2. 2011) dochází k prodloužení obchodování na pražské burze o 20 minut. Nově tak bude otevřená fáze obchodování probíhat od 9:15 do 16:20 pro systém SPAD a od 9:10 do 16:20 pro kontinuální režim (Kobos).

 

Index PX: 1 237 bodů (+0.8% d/d); objem: 2 682 mil. Kč

Komentář k trhu:
Pražská burza se dokázala velmi rychle vymanit z prodejního tlaku, pod který se dostala v úvodu obchodování. Nedařilo se zejména akciím CETV, když po pátečním téměř 5% poklesu na Nasdaq došlo na BCPP k nuceným výprodejům a akcie se podívaly na úroveň 311 Kč, zde následně našly podporu a uzavřely seanci na 324 Kč se ztrátou 3,3%. Také ČEZ krátce po otevření výrazněji propadl až na 805 Kč, kupci na sebe však nenechali dlouho čekat a vytáhli titul na 833 Kč. Nepokoje v Egyptě zastínily silné výsledky Exxon Mobile, které následně táhly vzhůru celý energetický sektor, ropné společnosti navíc těží ze stále rostoucí ceny ropy, která se právě díky egyptskému konfliktu např. v případě Brentu dostává na dosah hladiny 100 USD za barel. Dařilo se i NWR, které z poloviny zkorigovalo páteční propad a vrátilo se na 285,9 Kč (+2,1%). Většímu oslabení se vyhnula Erste Bank, která je vůči špatným zprávám poměrně rezistentní, to se však netýká Komerční banky, ta oslabuje druhým dnem a pro včerejšek odevzdala 1,8 %. Index PX nakonec posílil o 0,8%.

Orco: Neutrální (Analytik: Pavel Ryska)
Dle informací agentury bloomberg bude dnes pozastaveno obchodování s akciemi společnosti Orco na pařížské burze (Euronext). Bližší informace přineseme v průběhu dne.

KIT Digital (Analytik: Milan Lávička)
Společnost KIT Digital včera oznámila, že koupila 3 konkurenční společnosti (KickApps, Kewego a Kyte). Celková cena všech těchto akvizic dosáhla 77,2 mil. USD. Tento krok je v souladu s dřívějším prohlášením společnosti, že plánuje významnější akvizici na první čtvrtletí tohoto roku. Celkové tržby těchto společností by měly v loňském roce dosáhnou přibližně 25 mil. USD, což je přibližně čtvrtina očekávaných tržeb skupiny KITD. Z pohledu ceny akcií vnímáme tento krok spíše neutrálně, společnost dosahuje dlouhodobě velmi rychlého růstu na úrovni tržeb, nicméně doposud se jí tento vývoj nedaří promítnout do čistého zisku.

 


Autor článku

Atlantik FT  

Články ze sekce: INVESTICE