Agentura Moody's snížila rating Španělsku

10.03.2011 | , FXstreet.cz
INVESTICE


Dnes ráno ratingová agentura Moody’s snížila rating Španělska.

V průběhu včerejší obchodní seance se měnový pár EUR/USD pohyboval do strany okolo úrovně 1.3900. Až na konci dnešní asijské obchodní seance se euro propadlo pod support 1.3860. Mezi investory opět převládá nejistota ohledně evropských veřejných financí. Portugalské dvouleté výnosy ve včerejší aukci dosáhly nejvyšší úrovně od vstupu Portugalska do eurozóny. Dle ministra financí jsou výnosy dlouhodobě neudržitelné a zároveň dodal, že země nepožaduje mezinárodní pomoc, kterou již trhy považují téměř za nevyhnutelnou.

Dnes ráno ratingová agentura Moody’s dnes po třech měsících varovného negativního výhledu snížila rating Španělska z dosavadního stupně „Aa1“ na aktuální známku "Aa2". Spread na španělských a německých dluhopisech se po snížení ratingu roztáhl na pětileté maximum 230 bps.


Dnešní ekonomický kalendář nabídne pravidelné týdnení žádosti o podporu v nezaměstnanosti, u kterých se čeká nepatrně vyšší číslo než v minulém týdnu. Kromě toho se dočkáme i lednového zahraničního obchodu z USA a Kanady. A z Británie dnes přijde rozhodnutí o úrokové sazbě. 
 

Autor článku

 

Články ze sekce: INVESTICE