Koruna oslabila

16.03.2011 | , Ruesch International
INVESTICE


Česká měna si v souladu s vývojem v regionu a na základě zvýšené averze vůči riziku připsala během úterní seance vůči euru ztráty.

Včerejší oslabení koruny bylo limitováno vyšším růstem domácí průmyslové inflace, která se oproti původnímu očekávání meziročně zvýšila o 5,4%, čímž se opět přiblížil datum zpřísnění měnové politiky ze strany centrální banky. Dnes ráno byly z české ekonomiky zveřejněny maloobchodní tržby za leden, které se v kontrastu s odhady analytiků zvýšily o 6,8%. Pokud se situace na globálních trzích bude stabilizovat, mohla by koruna své předchozí ztráty alespoň částečně umazat.

K příznivějšímu sentimentu přispělo včerejší rozhodnutí Fedu, který ponechal současné nastavení úrokových sazeb v pásmu 0-0,25% beze změny a zároveň potvrdil, že ultranízké sazby zůstanou v účinnosti po delší dobu. Dále bylo potvrzeno, že Fed v rámci kvantitativního uvoňování využije původně oznámených 600 mld. dolarů. Dnes se z americké ekonomiky dočkáme vývoje průmyslové inflace a počtu nově zahájených rezidenčních staveb za únor.

Ruesch International - specialista na zahraniční platby

Autor článku

David Klatovský  

Články ze sekce: INVESTICE