Komodity: Cena ropy Brent v bočním trendu

24.03.2011 | , X-Trade Brokers
INVESTICE


Cena ropy Brent se za poslední dva dny ustálila a obchoduje se na cenové hladině $115/barel. Za posledních pět obchodních seancí vzrostla pouze o...

...0,53 %. Aktivnější se zdá být americká lehká ropa WTI, která ve stejném časovém horizontu roste o 5,06 % a dnes už atakovala hladinu $ 106,5 USD/barel. K překonání 30 měsíčního maxima, které se naposledy zformovalo 7. března, tak chybí jen několik centů. Nicméně ceny ropy příliš neovlivnilo včerejší zveřejnění pravidelných týdenních zásob ropy ve Spojených státech, jejichž vliv byl v tomto týdnu spíše nižší. Ministerstvo energetiky USA reportovalo nárůst zásob ropy o téměř 2 mil barelů na celkové množství 352.8mil., nicméně prudce klesaly zásoby benzínu. Klesající vliv na ceny ropy má ozbrojený konflikt v Libyi a nepokoje na Středním východě. Zlepšuje se také situace v Japonsku. Tyto události budou stále promlouvat do cen, ovšem pokud se situace dramaticky nezhorší, jejich dopad bude stále slabší.

Cena ropy Brent se dnes v 11:30 SEČ obchodovala na ceně $115,59/barel. Hladiny potenciálních supportů a rezistencí pro dnešní den naleznete v tabulce níže.

H1, ropa Brent, 24.3.2011

Autor článku

 

Články ze sekce: INVESTICE