Komentář k americkému trhu

24.03.2011 | , Atlantik FT
INVESTICE


...

...

Akcie včera otevřely mírným poklesem, pak dál klesly po zprávě o výbuchu autobusu v Jeruzalémě. Po mírném zotavení přišly na řadu horší prodeje nových domů za únor, které všechny indexy poslaly pod úvodní minima. Výprodeje skončily kolem poledne a odpoledne už se trh zotavoval o téměř 50 bodů. Index Dow pokračoval v růstu a hodinu a půl před koncem obchodování si připisoval téměř 50 bodů. V poslední hodině už byl zisk téměř trojciferný. Nakonec trh uzavíral mírně pod maximy, ale i tak to byl obdivuhodný výkon.

Zdá se, že akciový trh k růstu ani nepotřeboval nižší ceny ropy, když úvodní pokles v reakci na čísla z realitního sektoru připravil půdu pro odpolední rally. Důkazem křehkosti současného trhu je to, že index během několika minut vystoupal o 60 bodů, aby pak nakonec skoro 35 % zisku odevzdal. Zatímco včera nebyly skoro žádné zprávy ze zahraničí, dnes by mělo být podnětů víc – například zamítnutí úsporného balíčku portugalským parlamentem by mohlo vyvolat prodeje a vést k úvodnímu oslabení. Pokud vezmeme v potaz včerejší výkon, trh by s testováním minim z minulé středy měl ještě nějakou dobu počkat a až do začátku výsledkové sezóny by se měl pohybovat nad těmito úrovněmi. Z krátkodobého hlediska budou příští týden lákadlem data z trhu práce a o týden později zahájení výsledkové sezóny.

Dnes nás asi pokračování včerejšího růstu nečeká, nicméně pokud nepřijdu žádné nové zprávy, měl by současnou úroveň udržet.

Autor článku

Atlantik FT  

Články ze sekce: INVESTICE