Forex: USD JPY intervence zafungovala?

30.03.2011 | , FXstreet.cz
INVESTICE


Japonský jen oslabuje vůči ostatním hlavním rivalům.

Americký dolar vůči japonskému jenu (měnový pár USD/JPY) se vzdaluje od svého minima, kterého dosáhl po ničivých událostech v Japonsku, a proti kterým i koordinovaně intervenovaly světové centrální banky. Nyní tomu ještě napomáhají spekulace o úrokovém diferenciálu EUR a USD, který by se měl zvyšovat.

Japonský jen slábne na všech frontách
Japonský jen oslabuje vůči ostatním hlavním rivalům, ve kterých japonský jen hraje roli financující měny, což vede k jeho oslabování. A takovému vývoji nasvědčují i makroekonomické fundamenty a očekávání ohledně měnové politiky centrálních bank. O brzkém zvyšování sazeb se již delší dobu hovoří v případě ECB a zdá se, že inflačních hrozeb se začínají obávat i američtí centrální bankéři uvnitř FEDu. I v USA by mohlo dojít k dřívějšímu přitažení měnové politiky, než v současnosti trhy očekávali.

USD/JPY se dostal ze svého dlouhodobého minima 76.25 postupně výše a včera prorazil úroveň 82.00 a dnes dokonce atakoval level 83.00.

EUR/JPY se navrátil ze svého minima z minulého týdne 113.50 a včera se dostal nad rezistenci 116.00 a dostal se tak k 10-měsíčnímu maximu.


Team www.fxstreet.cz

Autor článku

 

Články ze sekce: INVESTICE