Forex: EUR/USD proražení trojúhelníku

31.03.2011 | , FXstreet.cz
INVESTICE


Dnes nastalo jasné proražení trojúhelníkové formace.

Včerejší obchodní seance se nesla v poklidném duchu a žádných výrazných změn na eurodolaru jsme se nedočkali a po většinu dne se obchodovalo okolo úrovně 1.4080 až 1.4100. Nejdůležitější makro zprávou byl americký ADP report, který žádné překvapení nepřinesl a tak na něj trh ani výrazně nereagoval. Mnohem důležitější bude zítřejší NFP report, který bude vyhlášen ve 14:30 h našeho času.

V dnešní asijské obchodní seanci a na začátku londýnské obchodní seance trh prorazil trojúhelníkovou formaci a EUR/USD začal výrazně posilovat až nad cenonou úroveň  1.4160 a momentálně se obchoduje dokonce až na 1.4210. Euru pomáhají komentáře představitelů Evropské centrální banky, kteří zmiňují, že politikou ECB bude postupné zvyšování sazeb.

Dnes nastalo jasné proražení trojúhelníkové formace a euro dostalo druhý dech díky očekávání zvyšování sazeb (i když přicházejí negativní zprávy z Portugalska, Řecka nebo Irska). V cestě dalšího růstu bude stát rezistenční úroveň 1.4230 a dále pak na 1.4280, což je úroveň výrazného maxima a zároveň bod přijetí kvantitativního uvolňování č. 2 ze strany americké centrální banky. Bude důležité, jak se trh na této úrovni zachová a po proražení by mohl začít bojovat o 1.4320 a dále pak 1.4380. Nicméně trh začíná vykazovat známky překoupenosti s vytvářející se medvědí divergencí a v případě potvrzení a utvoření pin baru by se trh mohl vrátit k 1.4150.


Dnešní ekonomický kalendář nabídce řadu zpráv. Z eurozóny se dočkáme  předběžného odhadu inflace za březen, německých maloobchodních tržeb nebo německé nezaměstnanosti. Odpoledne pak z USA přijdou na řadu pravidelné týdenní žádosti o podporu v nezaměstnanosti a Chicagský PMI index z průmyslu. Pro obchodníky, kteří obchodují Kanadský dolar by dnes mohlo být důležité vyhlášení tamního hrubého domácího produktu ve 14:30 h našeho času.

Team www.fxstreet.cz

Autor článku

 

Články ze sekce: INVESTICE