Ospalé obchodování na pražské burze

05.04.2011 | , Atlantik FT
INVESTICE


Pražská burza dnes tak jako okolní trhy zahájila v červených číslech a prezentovala se především slabou volatilitou. Obchodování bylo spíše...

...podprůměrné se slabými objemy. V samotném úvodu bylo obchodování asi nejvíce ovlivněno zprávou ratingové agentury Moody's o snížení ratingu portugalského dluhu na Baa1 z A3, což se negativně projevilo především na bankách.
Dlouho očekávanou zprávu dnes ráno oznámila společnost ČEZ. Navržená dividenda 50 Kč jistě není žádným zklamáním a tak jsou první obchody s akciemi realizovány nad hladinou 890 Kč. Akcie ČEZ přesto dnešní obchodování uzavírají na ceně 888 Kč, mírným poklesem o 0,2 %. Zajímavou zprávou se dnes prezentuje Fortuna, která se snaží využít situace Sazky a urychlit start loterie. Start číselné loterie plánuje zahájit na přelomu července srpna a oproti plánu tak uspíšit začátek o 3 měsíce. Akcie Fortuny na tyto informace reagují poměrně silným růstem o 3 % na závěrečnou hodnotu 107,50 Kč. Hlavní index pražské burzy odevzdal 0,3 % a uzavřel na 1 264 bodech.

Autor článku

Michal Znojil  

Články ze sekce: INVESTICE