ČEZ: Martin Roman k prodejům elektřiny

07.04.2011 | , Atlantik FT
INVESTICE


Generální ředitel polostátního kolosu ČEZ Martin Roman uvedl podle agentury Reuters, že společnost využila současných vysokých cen elektřiny...

...(60 EUR/MWh) a prudce navýšila prodej elektřiny pro následující roky. Růst prodejů je spojen s dodávkami zejména do Německa. Tímto si ČEZ vylepšuje průměrnou cenu prodané elektřiny, čímž pozitivně ovlivní své hospodaření v následujících letech. Generální ředitel Martin Roman neuvedl žádná konkrétní čísla, takže pouze připomínáme dostupná data. ČEZ měl před zvýšením cen prodáno 75 % elektřiny na rok 2012 za ceny mírně nižší než 52 EUR/MWh a 18 % na rok 2013 za cenu 53 EUR/MWh. Ceny elektřiny vzrostly po přírodní katastrofě v Japonsku a následných problémech jaderných elektráren, které vyústily ve vyhlášení moratoria na prodloužení životnosti a uzavření některých nukleárních zdrojů v Německu. Informace o zrychleném prodeji elektřiny ze strany ČEZu není pro trh novou informací.
ČEZ musel v pátek 1. 4. 2011 kvůli technickým problémům odstavit 4. blok jaderné elektrárny Dukovany. Po provedené opravě o následných úspěšných testech by jednotka mohla být opět připojena do sítě v pátek 8. 4. 2011.
Zprávy považujeme za neutrální.

Autor článku

Bohumil Trampota  

Články ze sekce: INVESTICE